donderdag 8 februari 2018

WELKOM

Beste studenten, 
Welkom op de groepsblog van ons masterseminarie over politieke mythe en propaganda! Dit is een gesloten groepsblog, enkel toegankelijk voor de studenten en docenten van dit vak. 
  
Deze blog is in het leven geroepen om ideeën en gedachten uit te wisselen naar aanleiding van belangrijke tekstpassages uit de reader Politieke Mythe en Propaganda. Met andere woorden, we organiseren hier een collectieve inspanning om de reader te exploreren en er een bloemlezing van centrale concepten, kerncitaten, opvattingen en inzichten uit te halen. Bovendien vragen we om de keuze voor een tekstpassage steeds te koppelen aan een persoonlijke commentaar erbij. Zo'n commentaar kan alle richtingen uit: een theoretische toelichting, een actueel verband, een kritische reflectie, een persoonlijke motivering waarom de passage relevant is, etc.  
  
Deze werkwijze heeft verschillende voordelen. Ten eerste vindt er een intelligente werkverdeling plaats om de reader te bestuderen, waarvan ieder van jullie kan profiteren door gewoon de blog te lezen. Ten tweede maken we bij elk blogbericht een zinvolle discussie mogelijk, omdat de inhoudelijke focus beperkt blijft tot tekstpassages die iedereen ter beschikking heeft: iedereen kan naar de bron teruggrijpen en er een eigen interpretatie van ontwikkelen. Ten derde vermijden we dat het reeds substantiële studiemateriaal van deze cursus nog verder vertakt naar andere auteurs, boeken en theorieën. 
  
Jullie allen samen kunnen deze groepsblog doen uitgroeien tot een indrukwekkende galerij van relevante en intrigerende gedachten over politieke mythe en propaganda. Om dat project te laten slagen, nodigen we jullie uit om heldere en beknopte commentaren te schrijven bij een specifieke tekstpassage naar keuze. Gelieve zorgvuldig geschreven bijdragen te posten die telkens zijn opgebouwd uit vijf elementen: 
   
  • een label dat naar de auteur van de tekst verwijst
  • een duidelijke en voldoende informatieve titel
  • een substantieel citaat (min. 50 - max. 300 woorden) 
  • een beknopte bibliografische verwijzing
  • een kernachtig commentaar dat één en slechts één gedachte ontwikkelt (max. 500 woorden).
       
We kijken uit naar jullie bijdragen en wensen jullie veel bloemleesplezier, kritische geest en inspiratie!

Hartelijke groeten, 
Geert en Herbert